probavne tegobe

Zdravstvena stanja

Propusna crijeva

Sindrom propusnih crijeva nastaje kada linija crijeva postaje propusna, odnosno kada toksini i neprobavljene čestice hrane ulaze u krvotok, što može uzrokovati simptome poput nadimanja, vjetrova, proljeva, zatvora, kroničnog umora, bolova u zglobovima, osipa i osjetljivost na hranu. Nastaje tako što gljivice puštaju svoje korijene u stijenku crijeva, stvarajući jako male prolaze kroz koje čestice toksina izlaze u krvotok, dovodeći do oslabljenog stanja organizma.

Sindrom propusnih crijeva uvelike utječe na stanje imunološkog sustava koji postaje oslabljen a time dovodi i do cijelog niza zdravstvenih problema. Prepoznavanjem specifičnih toksina, alergena ili patogena koji uzrokuju sindrom propusnih crijeva, kreiramo individualni plan tretmana koji je podešen upravo Vašim potrebama, a usmjeren je eliminaciji patogena, zacjeljivanju crijeva i uspostavljanju uravnoteženog mikrobioma.

Naši su tretmani sigurni, nježni i učinkoviti te mogu biti oblikovani prema Vašim individualnim zdravstvenim potrebama. Također, dajemo Vam preporuku dijete i životnog stila kako bi promjene bile dugotrajne i kako bi se spriječilo ponavljanje simptoma. Nemojte patiti u tišini s propusnim crijevima. Dogovorite termin u Luminus centru za biorezonancu i krenite u smjeru iscjeljenja, zdravlja i dobrobiti!